RFS Riga
Az Alkmaar

Toernooiregelement

1. Aanwezigheid

Alle teams dienen zich uiterlijk 30 minuten voor aanvang van hun 1e wedstrijd van het toernooi te melden bij het wedstrijdsecretariaat. De teams dienen uiterlijk 5 minuten voor aanvang van hun wedstrijd gereed te staan bij hun speelveld.

2. Leeftijd

Speelgerechtigd aan het toernooi zijn spelers

geboren op of na 01-01-2012. Een spelerslijst met namen en geboortedatum dient voor aanvang van het toernooi te worden ingeleverd.

3. Speelduur

De poule wedstrijden duren 2 x 20 minuten, met

5 minuten rust. Er is in geen geval sprake van extra speeltijd als gevolg van blessures of vermeend tijdrekken. De leiding van de wedstrijden is in handen van KNVB scheidsrechters. Er wordt niet getost. De eerstgenoemde ploeg heeft doelkeus, de andere ploeg trapt af.

4. Puntentelling

Er wordt gespeeld in vier poules van vier teams. Binnen alle poules wordt een halve competitie afgewerkt. Na afloop van deze halve competitie spelen de nummers 1 en 2 uit iedere poule door middel van kruisfinales om de plaatsen 1 tot en met 8 en de nummers 3 en 4 uit iedere poule door middel van kruisfinales om de plaatsen 9 tot en met 16.

Eindigen meerdere teams in de poule met een

gelijk aantal punten, dan:

• beslist het onderlinge resultaat, anders
  • het doelsaldo, anders
  •  het team dat de meest gescoorde doelpunten heeft

Mocht ook dat geen uitsluitsel bieden dan worden strafschoppen (*)om en om genomen. Bij alle wedstrijden op zondag 9 juni 2024, worden bij een gelijke stand strafschoppen (*) om en om genomen om een winnaar te verkrijgen.

Er zal dus geen verlenging worden gespeeld, uitgezonderd de finale. Deze wordt met 2 x 5 minuten verlengt.

(*) strafschoppen dienen te worden genomen door

5 verschillende spelers die op het einde van de wedstrijd deelnamen aan het spel. Is de beslissing na deze reeks niet gevallen, dan wordt de strafschoppenserie voortgezet door spelers die nog geen strafschop hebben genomen en wordt er om en om geschoten.

5. Wisselspelers

Elk team mag 5 spelers per wedstrijd wisselen. Door wisselen is niet toegestaan. Wisselen kan alleen tijdens spelonderbrekingen en met toestemming van de scheidsrechter.

6. Kleding

Iedere deelnemende vereniging dient voor reservekleding te zorgen. Het in het programma als tweede genoemde team dient op verzoek in de reservekleding te spelen.

7. Disciplinaire straffen

Een speler die een gele kaart ontvangt, wordt genoteerd en gemeld bij de toernooileiding. Een tweede gele kaart betekent een rode kaart en uitsluiting voor de rest van die wedstrijd en de eerst volgende wedstrijd. Een directe rode kaart betekent uitsluiting voor de rest van die wedstrijd en minimaal voor de eerstvolgende wedstrijd. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan de scheidsrechter in overleg met de toernooileiding een zwaardere sanctie opleggen.

8. Spelregels

De KNVB spelregels voor U13 zijn van toepassing tijdens dit toernooi.

9. Toeschouwers

De toeschouwers nemen plaats rondom de afrastering van het veld en betreden het veld niet.

10. Overige bepalingen

SO Soest noch de toernooileiding kan aansprakelijk worden gesteld voor verlies van of schade aan eigendommen of personen.

De toernooileiding zal van geweld/agressie tegen personen of goederen direct melding maken bij de politie en de schade verhalen op de dader(s).