International Talent Tournament (ITT 2024)
FC Utrecht
Hondved Budapest
Twente-Heracles
Feyenoord
KRC Genk
Vejle
Club Brugge
Az Alkmaar
Heslinki
SO-Soest
SC Heerenveen
PSV
Ajax
RFS Riga
Cardiff
Vitesse
487 woorden
2 minuten leestijd

Bericht uit Kiev

Het team van 12-jarige Dynamo-spelers (voetballers geboren in 2011), onder leiding van coaches Serhiy Zhuravlyov en Roman Shpytsia, keerde terug van het internationale voetbaltoernooi Yourlease Talent Tournament, dat plaatsvond van 10 tot en met 11 juni in Nederland.

Aan de competitie namen vooraanstaande Nederlandse, Belgische, Poolse, Griekse, Engelse en IJslandse teams met sterke jeugdopleidingen deel, waaronder Ajax, Feyenoord, AZ (Alkmaar), PSV Eindhoven, Heerenveen, FC Utrecht, Vitesse, Genk, Brugge, Slask (Wroclaw), PAOK, Leeds, Breidablik, enz.

De 16 teams werden verdeeld in vier poules van elk vier deelnemers. Het Dynamo-team kwam in poule A samen met de gastheren SO Soest, Ajax en het Poolse team "Slask" (Wrocław). Eerst verloren onze jongens van de Polen met een minimale score van 0-1, daarna versloegen ze SO Soest met 2-0 en verloren ze in de finale van Ajax met 0-4. Deze wedstrijd had anders kunnen aflopen als onze spits, die aan het begin van de ontmoeting minstens twee kansen had om zich te onderscheiden, zijn kansen een-op-een met de doelman had benut. Individuele fouten leidden tot gemiste doelpunten.

Als gevolg hiervan behaalde Kiev de derde plaats in hun groep, en in de onderlinge wedstrijden voor de plaatsen 9-16 versloegen ze eerst het IJslandse Breidablik met 2-1, daarna verloren ze van PSV Eindhoven met 0-2, en voor de tweede keer versloegen ze de gastheren SO Soest met een score van 3-2. Uiteindelijk behaalden de spelers van Dynamo de 11e plaats.

De winnaar van het toernooi was Ajax uit Amsterdam, dat in de laatste wedstrijd een ander Nederlands team versloeg, Feyenoord, met een score van 3-0.

Over het algemeen was het een geweldig evenement. De organisatoren creëerden uitstekende omstandigheden voor de kinderen, toonden een vriendelijke houding en nodigden na het toernooi het Dynamo-team uit om volgend jaar opnieuw deel te nemen. Tijdens de wedstrijden verbleven onze jongens bij gastgezinnen die hen gastvrij ontvingen met warmte, vriendelijkheid en oprechtheid. De organisatoren organiseerden ook een algemene picknick voor de jonge voetballers en hun ouders, waar wij van onder de indruk waren.

Het is vermeldenswaard dat het toernooi een groot aantal ouders van kinderen en gewone toeschouwers bijeenbracht die de voetbalsterren van de toekomst in actie wilden zien. Zelfs de ouders van andere deelnemers kwamen ons team steunen, en de coaches van het IJslandse team Breidablik maakten kennis met ons en vroegen naar de situatie in Oekraïne.

De organisatoren van de competitie uitten speciale dank aan de voetballers en coaches van Kiev Dynamo, die konden ontsnappen aan de gespannen situatie die gepaard ging met de grootschalige oorlog van Rusland tegen Oekraïne en konden genieten van de zorgeloze sfeer tijdens het toernooi. De Dynamo-coaches en jonge voetballers bedanken op hun beurt het organiserend comité van het Yourlease Talent Tournament; Melanie Fleur, Michel Vlaswinkel, Dirk Blok en Rene Veenman, voor het hoge niveau van de competitie en het creëren van de meest comfortabele omstandigheden voor de teams.

Vooral het afscheid bij het vertrek van onze jongens was ontroerend en oprecht.

Nieuwsoverzicht