Feyenoord
343 woorden
2 minuten leestijd

Ajax wint Yourlease Talent Tournament

Ajax legde zondag 11 juni 2023 beslag op het Yourlease Talent Tournament. De Amsterdammers waren in de finale te sterk voor rivaal Feyenoord (3-0).

Wat genoten veel mensen van het toernooi. Zowel op zaterdag als op zondag kwamen honderden mensen naar de Bosstraat-Oost om de voetballers van de toekomst aan het werk te zien. Het spektakel begon op zaterdagmorgen toen met muziek en zomerse sfeer het toernooi werd geopend.

De eerste wedstrijd op het hoofdveld was van ons eigen SO Soest tegen Ajax. Het team dat in de competitie als de JO13-1 kampioen werd kon het tempo van de hoofdstedelingen aanvankelijk prima bijhouden, maar toen Ajax na 20 minuten op voorsprong kwam, was het gedaan met het verzet van Soest.

De wedstrijd bleek een voorbode voor meer mooie spektakelstukken op de vier velden van SO Soest, waar de inwendige mens prima versterkt kon worden en het gloednieuwe terras prima dienst deed.

De (kruis)finales op de zondag waren spannend. Vooral de halve finale tussen AZ en Feyenoord was er een om in te lijsten. Een penaltyserie moest de beslissing brengen en pas na veertien penalty's wist Feyenoord de ploeg uit Alkmaar te verslaan (7-6).

Blijkbaar was het treffen tegen AZ de Rotterdammers in de benen gaan zitten, want in de eindstrijd tegen Ajax kwam de ploeg net te kort. Ajax won verdiend met 3-0 en won, tot grote vreugde van de meegereisde ouders, het toernooi.

Het succes van het toernooi was natuurlijk fantastisch, maar extra aandacht is er ook voor de voetballers en begeleiders van Dynamo Kiev die de onrustige situatie uit hun door oorlog verscheurd land voor even konden ontvluchten en konden genieten van de zorgeloze sfeer tijdens het toernooi.